Петър Вълчанов и Кристина Грозева

Петър Вълчанов и Кристина Грозева започват да работят в творчески тандем още като студенти в НАТФИЗ „Кр. Сарафов”. Двамата са членове на Европейската филмова академия, съ-сценаристи и съ-режисьори на късометражния филм “Скок” - номиниран за Европейските Филмови Награди през 2013 г. и носител на редица отличия, сред които Голямата награда на Международния фестивал за късометражни филми в Брюксел и Наградата за най-добър филм на фестивала в Бусан (Южна Корея). „Урок“ е техният първи пълнометражен игрален филм, носител на над тридесет награди от международните фестивали в Сан Себастиан, Токио, Монтърей, Варшава, Гьотеборг, Солун, София и др. „Урок” е първият български филм с редовно киноразпространение в САЩ и е сред трите европейски филма, номинирани за наградата ЛУКС на Европейския парламент, има над шестдесет фестивални участия в целия свят. Вторият им игрален филм „Слава” повтаря успеха на “Урок”, като също така става българската номинация за чуждоезичен Оскар за 2017 г. Петър Вълчанов е докторант и преподавател по режисура на кастинга в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”. Кристина Грозева е преподавател по кинорежисура в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”.

Димитър Кутманов

Димитър Кутманов е роден през 1988 в Пловдив. Завършва бакалавърска степен по кинознание и кинопрактика в Anglia Ruskin University в Кеймбридж с дипломен филм “Taste of Water” (2012). През 2014 завършва магистратура по режисура в кино академията в Единбург с дипломен филм “ECCE HOMO”, селектиран на редица международни фестивали. Димитър е съосновател на кино-школа “cine-feel film academy”, а в момента работи по постпродукцията на своя филм „Хляб”.

Любомир Младенов

Завършва Художествената академия в София и киноружисура в НАТФИЗ „Кръстю Сарафов”. Автор е на филмите „34” (късометражен), „Ловен парк” (игрален дебют), „Витоша” (документален) и „Кораб в стая” (игрален), който през 2017 г. е представен в конкурсната програма на международния филмов фестивал в Токио и на редица филмови форуми.

Христо Симеонов

Христо Симеонов е роден през 1985 в Търговище. Завършва кинорежисура в Югозападен университет „Неoфит Рилски”, а в момента е редовен докторант по киноизкуство към Катедрата по „Кино, телевизия и театър” на ЮЗУ „Неофит Рилски”. Автор е на няколко късометражни игрални филма, показвани на международни фестивали като Тампере, Дрезден, Котбус, Молодист, Билбао, Триест, Виена, София и др. Дебютният му филм „Синът” печели Голямата награда за късометражен филм на Филмовия Фестивал в Котбус (2016), Наградата на Българската Филмова Академия (2016) и Златна Роза за късометражен филм (2016). Автор и режисьор на няколко документални телевизионни портрета от поредицата „Умно село”, излъчвана в ефира на БНТ.

Николай Тодоров

Николай Тодоров е роден през 1979г. в София. Завършва режисура в НАТФИЗ „Кр. Сарафов“ през 2006 г., в класа на проф. Георги Дюлгеров. Дипломният му филм „Минутите след това“ е носител на наградата „Джеймисън“ за най-добър късометражен филм на София Филм Фест и Наградата на фестивала в Корк, Ирландия и има няколко международни награди и множество селекции на международни фестивали. Късометражният му филм „Преди да заспя” е награден лично от Емир Кустурица като Най-поетичен филм на международния филмов фестивал в Мокра Гора, Сърбия.

Павел Г. Веснаков

Завършва кинорежисура в Нов български университет. Късометражните му филми „Влакове”, „Парафиненият Принц”, ”Чест” и “Зевс” му носят награди от филмовите фестивали в Сараево, Клермон-Феран, Брест, Балчик, София и др. Филмът му “Чест” печели едновременно голямата награда и номинация за Европейските филмови награди на един от най-важните фестивали за късометражно кино в Европа - този в Клермон-Феран. В международната конкурсна селекция на събитието са избрани 75 филма от цял свят, селектирани измежду над 6500 кандидати. С този филм Веснаков печели за втори път „Златна роза” за късометражен филм. Късометражният „Зевс” има световна премиера на Международния кино фестивал в Локарно, един от четирите А-клас фестивали в Европа.

Ралица Петрова

Живее и работи между България, Франция и Великобритания. Завършва киноружисура в National Film and Television School в Лондон. Член е на Европейската филмова академия. Филмите й са селектирани на най-престижните световни фестивали - Кан, Берлин и Локарно. Първият й игрален филм „Безбог” (2016) печели Златен леопард за най-добър филм на международния кинофестивал в Локарно, което се счита за едно от най-високите филмови отличия в историята на българското кино. Филмът има над 50 фестивални участия и печели общо 19 международни награди.